onsdag 13 mars 2013

Muesli med nyponskalsmjöl och dinkel

Muesli har jag gjort några gånger, med en massa goda grejer i. På skolan gör vi en lite sötare variant med mycket energi - eftersom det är vårt elitidrottsprogram som skall ha det till sitt förstärkta mellanmål.

Man tager vad man haver:

Muesli med nyponskalsmjöl och dinkel, en stor sats:

Dinkelflingor               700g
Solrosfrön                     3 dl
Linfrön                          2 dl
Fiberhavregryn              3 dl
Kokosmjöl                     1 dl
Nyponskalsmjöl            1 dl
Vaniljsocker                  3 tsk
Fruktsocker                   3 tsk
Vatten                           2,5 dl
Olja                              3 tsk, ca
Salt                              något kryddmått
Torkad frukt                ca 700 g              

Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt olja och vatten. Krama ihop allt ordentligt, sprid ut allt på tre plåtar och kör i ugnen på 175 grader ca 20 minuter. Rör om då och då. Låt stå på eftervärme tills helt torr. Blanda med frukten.
Tips: ta i några teskedar honung för en sötare variant. Använd grovt hackade nötter och/eller pumpakärnor.  






     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar