Bearnaisegratinerad Falukorv |
Bearnaisefylld Falukorv, ca 4 p
En bit falukorv, en halv ring typ
1,5 dl bearnaisesås
2 msk bostongurka
1 dl riven ost
2 msk ketchup
salt och peppar
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop allt utom korven till en smet. Dela korven längs med, så att du får två halvmåneformade korvar. Skär skivor, nästan igenom, enligt hasselbacksprincipen. Försök få in lite av toppingen i skårorna. Sätt in i ugnen 15-20 minuter - kolla så att korven är genomvarm - ät! Servera med ris och sallad.
På jobbet gick det bra med all råstekt potatis och grejer - all Pljescavica tog slut (det fanns de som tog en massa och kastade, tyvärr, jag kommer aldrig fatta den grejen....) och vi skarvade med lite Albodingas. På eftermiddagen har jag bakat en hiskelig mängd rågsurdeg, med bla linfrön i, till morgondagens sopplunch.
Ett kilo Pljescavica, som stor på en tallrik i fönstret. Hyfsat onödigt! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar