onsdag 19 september 2012

Ketchupeffekten!

Lena kokade ketchup imorse, igen. Det blev några fina, stora glasburkar, som vi såklart kommer sätta etikett på sen.

Det är enkelt att koka egen kecthup. men det behövs nog en mixerstav för att det skall vara riktigt smidigt.

Hemgjord ketchup, för ca 500 personer:

Socker                      2,5 l
Tomatpuré               4,5 kg
Gul lök                      2,5 kg
Krossad tomat         10 liter
Ättika                        4,5 dl
Vatten                       ca 4 liter
Curry                         1 dl
Kanel                         0,5 dl
Chillipulver                0,75 dl
Salt                            3 dl
Vitlök                        250 g


Sjud ca 30 minuter, så att löken blir ordentligt mjuk.
Mixa slät.
Häll upp direkt på varma, rena burkar och sätt på rent, varmt lock.
Kyl.
Om vacuum bildas (det brukar det göra) håller ketchupen två-tre månader!

På måndag kommer OS-laget och radio Örebro sänder live - det kan bli hur kul som helst - lyssna då, från ca 11:30!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar