Det är enkelt att koka egen kecthup. men det behövs nog en mixerstav för att det skall vara riktigt smidigt.
Hemgjord ketchup, för ca 500 personer:
Socker
Tomatpuré 4,5 kg
Gul lök 2,5 kg
Krossad tomat 10 liter
Ättika 4,5 dl
Vatten ca 4 liter
Curry 1 dl
Kanel 0,5 dl
Chillipulver 0,75 dl
Salt 3 dl
Vitlök 250 g
Sjud ca 30 minuter, så att löken blir ordentligt mjuk.
Mixa slät.
Häll upp direkt på varma, rena burkar och sätt på rent, varmt lock.
Kyl.
Om vacuum bildas (det brukar det göra) håller ketchupen två-tre månader!
På måndag kommer OS-laget och radio Örebro sänder live - det kan bli hur kul som helst - lyssna då, från ca 11:30!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar