söndag 25 november 2012

Pulled Pork på rimmad lägg

Rimmad fläsklägg med ben en normalstor
Chipotlepulver 2 msk
Paprikapulver 2 msk
Cacaopulver 2 msk
Oregano 2 tsk
Timjan 2 tsk
Ingefära 1 tsk

Vitlök 5 klyftor
Gul lök 2 st
Stjälkselleri 3 st
Röd paprika 1 st
Julmust eller cola 3 dl
Ljus öl 0,5 L
Råsocker
Salt

Blanda kryddorna. Gnid in i köttet. Nu kan du antingen marinera i detta i en påse ett par dagar eller börja laga på en gång;
Bryn köttet runt om i olja. Har du en stor gjutjärnsgryta med lock tar du den, om inte, bryn i stekpanna och lägg sen köttet i en ugnsform med folie eller lock på. Grovhacka alla grönsaker och lägg i formen. Häll på dryckerna. Skjuts in i ugnen på 125 grader minst 8 timmar!
Under tiden kan du roa dig med att baka tortilla i stekpanna eller köpa färdiga. Väljer du att gå till affären, så passa på att köpa sallad, röd lök, mer paprika, tomat, majskorn, avocado, lime, lagrad ost och matlagningsyoghurt. Till exempel!

Grönsakerna finstrimlar, alt hackar du.

När köttet är klart, så att det faller sönder, rensar du bort benen och svålen (den kan vara kvar, för all del, men bör kanske hackas då) fortsätter koka på spisen. Koka ihop massan under omrörning och smaka av med socker och salt. Vid ser servering gör du en liten taco/tortilla med fräscha grönsaker, yoghurt och lite färskpressad lime direkt på köttet- gudomligt gott!

I sin enklaste form med bara avokado och lime fungerar det nästan ännu bättre. (Man kan variera sig och äta köttet som en hamburgare, med god BBQ- sås på också).

Du kommer aldrig äta tacos med köttfärs igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar