Tjocka, feta revben, sågade 3 kg
Gul lök 3 st
Vitlök 6- 8 klyftor
Stjälkselleri 3 stjälkar
Röd paprika 1 st
Färsk ingefära 3 cm ca
Russin, eko 2 dl
Kockosflingor 2 dl
Chipotlepulver 2 msk
Korianderfröpulver 2 tsk
Malda nejlikor 1 tsk
Paprikapulver 2 msk
Spiskummin 2 msk
Mörk sirap, eller råsocker 2 msk
Balsamico, eller limejuice 1-2 msk
Liquide Smoke en dutt
Salt i mängder
Dela revbenen genom den sågade skåran. Beroende på hur stora de är så kan du dela dem en gång till. Bryn runt om i riktigt het panna/gjutjärnsgryta. Grovhacka grönsakerna och finhacka vitlök samt ingefära. Släng i grytan med köttet. Släng i kryddorna. Se till att det kommer grönsaker och kryddor runt om köttet. Häll på 3 dl vatten (eller ljus öl). Låt koka upp. Lägg på ett lock. Ställ i ugnen på 75 grader över natt eller ca 8 timmar.
Plocka bort benen och dra sönder köttet. Ställ grytan på en spisplatta, lägg i köttet och koka ihop vätskan, till en massa. Smaka av med Liquide Smoke, salt, sirap och lime.
Njut i ett tortillabröd, med lite fräscha grönsaker, eller i en fralla, gärna på surdeg.
Ingredienser |
Grovhackade grönsaker |
Delade spjäll |
Brynta spjäll |
I gryta med alla ingredienser |
Dags för nedkokning |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar