tisdag 22 januari 2013

Pulled Pork på revbenspjäll; Carribbean style

Pulled Pork på revben - jättemycket, till infrysning eller middag med många gäster:

Tjocka, feta revben, sågade      3 kg
Gul lök                                      3 st
Vitlök                                        6- 8 klyftor
Stjälkselleri                               3 stjälkar
Röd paprika                              1 st
Färsk ingefära                           3 cm ca
Russin, eko                               2 dl
Kockosflingor                           2 dl
Chipotlepulver                          2 msk
Korianderfröpulver                   2 tsk
Malda nejlikor                          1 tsk
Paprikapulver                           2 msk
Spiskummin                             2 msk
Mörk sirap, eller råsocker        2 msk
Balsamico, eller limejuice       1-2 msk
Liquide Smoke                         en dutt
Salt                                           i mängder


Dela revbenen genom den sågade skåran. Beroende på hur stora de är så kan du dela dem en gång till. Bryn runt om i riktigt het panna/gjutjärnsgryta. Grovhacka grönsakerna och finhacka vitlök samt ingefära. Släng i grytan med köttet. Släng i kryddorna. Se till att det kommer grönsaker och kryddor runt om köttet. Häll på 3 dl vatten (eller ljus öl). Låt koka upp. Lägg på ett lock. Ställ i ugnen på 75 grader över natt eller ca 8 timmar.
Plocka bort benen och dra sönder köttet. Ställ grytan på en spisplatta, lägg i köttet och koka ihop vätskan, till en massa. Smaka av med Liquide Smoke, salt, sirap och lime.
Njut i ett tortillabröd, med lite fräscha grönsaker, eller i en fralla, gärna på surdeg.

Ingredienser

 
Grovhackade grönsaker
Delade spjäll



Brynta spjäll



I gryta med alla ingredienser

Dags för nedkokning














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar