Gör den själv, utan kryddmixer och såser som håller till nästa århundrade utan att påverkas....
Nåja; bakad potatis var det...med fetaoströra:
4 portioner:
Smacka in 4 bakpotatisar i ugnen på 200 grader.
Fetaost 150 g
Rödlök, 1/2 st
Vitlök 1-2 klyftor
Rökt kalkon- eller kycklingpålägg ca 70 g
Avocado 1 st
Lätt-cremefraiche 1 brk, 2dl
salt och svartpeppar
Mosa, eller smula fetaosten med händerna i en bunke. Hacka rödlöken fint. Pressa eller riv i vitlöken. Tärna eller strimla pålägget .Gröp ur och tärna avocadon. Blanda runt allt med creme-fraichen, smaka av med salt och svartpeppar. Ställ kallt till servering.
Till detta serverar man en trevlig sallad, med härliga, fräscha grönsaker och lite balsamvinäger. Ibland åker det med lite vitlöksbröd i ugnen också, då vi även brukar göra ett vitlökssmör till potatisen - de två senare älskar min son!
Tips!
Skippa köttet i röran, så är den kanon till grillat eller på hamburgaren! Den går såklart att göra i förväg och ställa i kylen ett par/tre dagar.
Bakad potatis med avocado- & fetaoströra. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar