lördag 16 juni 2012

Bakad potatis med fetaoströra

På fredagar funkar en enkel klassiker, som kan varieras i det oändliga. Min son gillar det och det som är bra är just variationsrikedomen, vi gör fler röror så får man välja själv. Som tur är gillar han inte tacos, så jag slipper den" smaklöks-och- matkulturförstörande-som-alla-uppdaterar-om-på-Facebook-varje-fredagrätten"!
Gör den själv, utan kryddmixer och såser som håller till nästa århundrade utan att påverkas....

Nåja; bakad potatis var det...med fetaoströra:

4 portioner:
Smacka in 4 bakpotatisar i ugnen på 200 grader.
Fetaost 150 g
Rödlök, 1/2 st
Vitlök 1-2 klyftor
Rökt kalkon- eller kycklingpålägg ca 70 g
Avocado 1 st
Lätt-cremefraiche 1 brk, 2dl
salt och svartpeppar

Mosa, eller smula fetaosten med händerna i  en bunke. Hacka rödlöken fint. Pressa eller riv i vitlöken. Tärna eller strimla pålägget .Gröp ur och tärna avocadon. Blanda runt allt med creme-fraichen, smaka av med salt och svartpeppar. Ställ kallt till servering.

Till detta serverar man en trevlig sallad, med härliga, fräscha grönsaker och lite balsamvinäger. Ibland åker det med lite vitlöksbröd i ugnen också, då vi även brukar göra ett vitlökssmör till potatisen - de två senare älskar min son!

Tips!
Skippa köttet i röran, så är den kanon till grillat eller på hamburgaren! Den går såklart att göra i förväg och ställa i kylen ett par/tre dagar.
Bakad potatis med avocado- & fetaoströra.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar