onsdag 6 juni 2012

Skolmats-OS?

Träningen/eventet i Värnamo gick bra! Det var nog det bästa hitintills.
Varför?
Tja, det är klart att det finns saker som ska bli bättre, men vi hann i tid. Detta trots att Micke bla stekte sina schnitzlar i en stekpanna som tog 5 i taget (i Erfurt får det plats 12 per omgång, dvs 13 omgångar) och jag missade en ingrediens i mina köttbullar (vilket innebar att jag fick göra om ett moment) OCH lade till ett moment (hacka lök istället för mala), så fick jag ned själva "rullandet " från 1 timme till ca 45 minuter, genom att göra dem större. På så sätt går det åt ett bleck mindre också, vilket är mycket bra!

Köttbullsssmeten kändes lite lös och jag var orolig att de skulle bli för för mjuka igen, men de var perfekta och fick bra kritik av gästerna.

Att ta till sig den konstruktiva kritiken vi får från gästernas utvärderingar och lyssna på mina lagkamraters idéer och att aldrig vara helt nöjd, har lett till nya justeringar i mitt recept, som verkar fungera. Nyckelfaktorer som leder till framgång är bla att lyssna på andra, ta hjälp, svälja stoltheten och aldrig, aldrig ge upp.

 Kom ihåg att "bra" lätt byts ut mot "otillräckligt" när det förväntas mer av dig!

Martin Karlsson var uppbokad på annat håll denna gång och det gav Lyndon en bra chans att träna "på riktigt" och glänsa i sin egen stad - det tycker jag att han gjorde. Att vara reserv innebär att man måste lära sig alla rätterna för att kunna hoppa in oavsett vem som tex blir sjuk. Han gjorde det med den äran! Medialänk:

Even var som vanligt högproduktiv, en skön biverkning av att ha varenda bokstavskombination som finns ;) och levererade snygga och goda sallader, samt världens snabbaste och godaste inkokta lax! Han bidrog också med en lösning på ett problem med gratängen som dykt upp vid de senaste träningstillfällena. Enkel, men lika genialisk! Bra Even!

Mickes schnitzlar var de bästa han gjort hitintills och att ha gräslök i paneringen gjorde att utseednet förbättrades avsevärt - sen är han ju grym på att snacka, med gäster och journalister. Han kommer fan ihåg varenda jäkla namn och ord han läser, karln!

Men bäst av allt var nog ändå den stora uppslutningen samt all mediabevakning. Det är ju så viktigt att budskapet når ut till så många som möjligt! All heder åt Värnamo!

Sveriges Radio Örebro var också på hugget, 19:15 in i klippet:

På Sveriges nationaldag, känns det bra, på ett ödmjukt sätt, att representera något av det svenskaste som finns; SKOLMATEN! Något mer unikt i världen får man leta efter och apropå det, alla Ni därute, speciellt journalister: Det skulle bli en ganska ointressant tillställning med "Skolmats-OS", då det finns två länder i världen som levererar mat till alla barn och ungdomar inom barnomsorgen och skolan, för skattepengar.

Nja, för att citera Michael Bäckman; det skulle nog få kallas FINNKAMPEN i sånt fall!

Vi tävlar i MAT-OS, som det första laget endast bestående av skolkockar, någonsin. På vinst och förlust, för skolmatens skull, mot nästan 3000 andra kockar, i världens största mattävling och vi är de enda som aldrig kan förlora - hur det än går! Vi och den offentliga måltiden med oss kan bara vinna!

Jag och Lyndon preppar den 4/6:e

Sallader


Evens lax
Rädissallad med fänkål, till laxen
Mickes kantarellschnitzel, med syltade kantareller


Hoppas Ni haft en bra nationaldag - det har jag!
Systerdotterns 1-årstårta idag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar