söndag 2 september 2012

De e mycke nu!

Det händer massa grejer, kanske lite mer än vanligt, just nu. Förutom allt som har med jobbet och OS, samt diverse uppdrag att göra, så har vi precis flyttat, från en lägenhet till ett stort hus. En hel himla massa folk kom och hjälpte till, bla så kom en lastbil med grejer från Stockholm på fredagen, nästan 4 timmar för sent pga "hål i vägen" någonstans. Naturligtvis blev allt försenat pga detta, då tanken var att använda denna även till flytten här i Örebro - kändes väldigt onödigt att hyra en lastbil till, då vi redan hade en över helgen, för i runda slängar 6000 - eller?

Som tur är så har vi kört med lilla Toyotan i skytteltrafik, ända sen i onsdags kväll och fortsatte med det under fredagkvällen och åt därmed upp en del tid, så att säga.

Vi hade beställt regnfritt och fick det med råge! En av de varmaste, soligaste dagarna på hela augusti fick vi i lördags, så man kunde verkligen få en känsla av hur trevligt det kommer vara med hus, trädgård, stor uteplats och - det som nästan är viktigast - att kunna grilla när man vill, på riktigt!

Den stora grillen är ännu inte inköpt - jag velar mellan en 57 cm Weber eller en "tunna" från Landman. Den senare fick lika bra betyg som Webern, men vann ändå "Bäst i test" nyligen. Tunnan har jag inte hittat här på slutet, så det kanske löser sig av sig själv, liksom....den är väl slutsåld, medans Webern fanns så sent som igår på K-Rauta, för en mycket nedsatt peng (bra handla off-season!).

Båda har termometer i locket, men tunnan har ett varmhållningsgaller och höj - & sänkbar grillbädd (själva gallret flyttas alltså inte), något som Webern INTE har. Jag vet inte hur stor roll det spelar. Det finns en massa tillbehör till en Weber, tex kolhållare för indirekt grillning och värmehållningsgaller, så det ordnar sig säkert oavsett.

Den gamla, bärbara grillen finns ju kvar, så den användes för att inviga grillandet. Svensk fläskkarré och svensk färsk majs blev det bla och vårlök, samt zucchini.

Majsen sprejar jag med en vattenflaska först och lägger med skal och allt direkt på grillen. Man får spreja lite då och då, samt vända på majsen några gånger, för att det inte skall börja brinna. Ca 45 minuter senare har man en alldeles fantastisk smakupplevelse - helt utan salt, peppar, smör eller något alls. Bara majs! Bra råvaror behöver inte mer än så! Underbart!

Grillen invigd
Vi utlyste en liten tävling för några veckor sen på vår Facebooksida för OS-laget. Då var det nummer 200 som skulle utses. Vinnaren fick träffa oss, få en signerad bild med laget etc på Annerstaskolan. Nyligen drog vi igång tävlingen för vem som skulle bli nummer 300! Det har tickat på med "Likes" under veckan och någon gång i fredags klickades den 300:e in!

Vinnaren får en Goodie-bag med grejer från bla Lantmännen, som Cecilia Ceder fixar så bra, samt en bild med våra signaturer och såklart nöjet att träffa oss, en massa andra roliga människor och att äta vår meny - allt detta den 24:e september på Virginska skolan i Örebro.

Tidningen "Noga Utvalt" från Martin & Servera kom ut i veckan och de foton som togs i Stockholm den 25:e maj, samt arbetet med recepten går nu att beskåda. Jag tyckte att det blev bra!

Det är lite på gång med radio och grejer, förhoppningsvis, framöver - men det återkommer jag om, för nu är det dags att packa upp lite fler kartonger!

Recept;
 Ratatouillekyckling, från "Noga Utvalt".


Karre med grillad, saltad citron
Grillad majs, här utan skal
Grillmiddagen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar