måndag 10 september 2012

Texas No bean chili

Tidig sjukskrivningssamtal imorse från en caféarbetare, så det var att stressa på sonen och ta bilen istället för att cykla, kom dock trots detta en kvart efter 7:00, vilket är tiden hon brukar börja i cafeet. En annan i köket hade sedan tidigare fått godkänt att komma sent pga besök på vårdcentral med ett av barnen, så det blev lite stressig morgon, både för mig och för dem i köket. Vi låg ju bra till sen i fredags så det gick bra, men vissa platser i rotationen och på schemat är mer känsliga än andra, tex cafeets tidiga tjänst och specialkosten - detta trots att det finns back-up på kunskap hos flera. Ibland blir det som det blir bara.

Kort sagt; det gick bra ändå!

Fläskschnitzeln tog slut en kvart innan lunchen var slut, men det fanns ju massa köttfärssås kvar. Tror det gick hem idag, även om kapris-& persiljesmöret inte direkt är slut, för att vara lite ironisk, såhär på måndag em....

Sitter nu och beställer, skall göra måltidsrapporten och kassarapporten från förra veckan, så det är till att jobba på om man skall hinna hem och klippa gräsmattan (he, he).

På kontoret sprider sig en ljuvlig doft från köket. En av kittlarna står och myser med början till en Texas No Bean Chili i sig. Det doftar gott av lök, vitlök, paprika, spiskummin, öl och oregano bla. Grytan kommer stå och puttra på dryga 72 grader över natten och så gör vi klart den imorgon. Riktig matlagning liksom!

Recept kommer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar