tisdag 14 augusti 2012

Sötsur tomatragu med nakenhavre

 Kör stenhårt på tömma-frysen-och-använda-rester-temat. Till mina redan klara kycklinglår från nåt storkok knypplade jag ihop detta:

Sötsur tomatragu med nakenhavre, 4 port som tillbehör, 2 port som huvudrätt:

1 dl nakenhavre
1/4 aubergine (ca 4 dl när den är hackad)
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1-2 cm ingefära (ca 2 msk hackad)
500 g krossad tomat
1 dl sultanrussin
2,5 dl vatten
2 msk honung
2 msk äppelcidervinäger
1 msk grönsaksbuljongpulver
1 krm torkad chili, ca
1-3 tsk salt (smaka av)

Skölj havren. Hacka lök, vitlök och aubergine (eller zucchini, paprika eller alltihop!). Släng ned i en kastrull med tomat, vatten, buljong och russin. Riv eller finhacka ingefäran och släng i den tillsammans med chilin, vinägern och honungen. Låt småputtra minst 45 min, rör om ibland. Smaka av med salt, honung etc.

Gott till kyckling eller bönor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar