Det verkar svårt att få berätta om vissa produktnamn, då det strider mot konkurrenslagarna, medan mjölkföretagen och fredagsmysföretagen utan problem får sätta upp sina namn och reklam i restaurangerna.
Ska inte fördjupa mig i det just nu.
Idag har vi en sådan, nyss nämnd, maträtt, men vi har vår egen BBQ-sås och vår egen krydda i istället. De bjuder jag på här:
Mexicokrydda:
Salt - 2,5 dl
Paprikapulver 2,5 dl
Råsocker - 1,5 dl
Spiskummin - 2,5 dl
Chilipulver eller cayenne - 1 dl
Oregano - 2,5 dl9 dl. Blanda väl och smula gärna oreganon lite extra. Räcker till ca 20 kg färs - lägg till lite BBQ-sås i tacosen, blir en härlig smak, lite åt chilihållet.
Virginskas BBQ-sås:
Krossad tomat - 1000g Hackad lök - 150 g Hackad vitlök - 20 g Mörk sirap - 1 dl Katrinplommon, eller russin - 100g (HP-sås är det allra godaste, dock inte en ren produkt och för dyr för oss) Sambal Oelek - 0,5 dl Röd vinäger - 0,5 dl Grönsaksbuljong - 50 g Liquide smoke - efter smak, ett par msk ca salt - efter smakBeräknat till 10 portioner, ca 1,5 liter. Koka alla ingredienser minst 30 minuter och mixa med mixerstav. Smaka av med Liquide smoke. Ta en matsked i taget och smaka av till önskad styrka. Häll upp i nydiskade, varma glasburkar, skruva på locket direkt och låt svalna. Hållbarhet cirka tre månader. Använd i alla rätter där en rökig smak önskas. Fler recept här: Smaklig måltid! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar