tisdag 4 december 2012

Sesampanerad kyckling med plommonkeso

Två stora kycklingfiléer, delade i skivor
Sesamfrö ca 1 dl
Cocosflingor ca 0,5 dl
Ägg 1 st
Röd curry 1 tsk
Olja (använde en smaksatt med chili och vitlök)

Keso ca 2 dl
Plommon 3-4 st
Baksamicovinäger
Chilikrydda, några drag (har i kvarn)

Skär plommonen i små tärningar och blanda med vinägern och chilin, sen med keson. Har du plommonsås så passar det bra med ngn tesked i.

Vispa upp ägget med curryn. Panera kycklingen först i ägg och sen sesamfrö/cocos. Hetta upp rätt mycket olja i en stekpanna och fritera/stek på båda sidor tills de fått färg. Baka klart i ugnen. Servera med wokade grönsaker, nudlar eller tex matkorn.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar