Gjorde laxpudding på gravlaxen från i julas. Det blev lite över, som inte fick plats i formen. Då skapades den här rätten:
Annorlunda laxpudding, en stekpanna:
Gravlax 6 skivor
Kokt, kall potatis 4 st
Gul lök 1 st
Äpple, Ingrid Marie 1 st
Pepparrot, riven 1 tsk
Kapris 1-2 tsk
Äggstanning med gräddmjölk. (Se text)
Smör 50g
Vitpeppar
Äggstanning: blanda 1 dl grädde med lika mycket mjölk. Vispa i 2 ägg, pepparroten och malen vitpeppar och ev salt.
Skiva potatisen och äpplet. Hacka kaprisen grovt. Skiva löken. Stek löken i ordentligt brynt smör, tills den börjar mjukna. Lägg i potatisen och stek även den ett par minuter. Fördela sen kapris, äpple och lax i pannan. Häll över äggstanningen, sänk värmen och lägg på ett lock. Låt puttra i ca 20 minuter eller tills vätskan stannat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar