Igår gjorde jag en linsgryta med curry, cocosmjölk och mangochutney på Chana - Dal, som blev god. Kanske kommer ett recept även på den. Idag tog jag hand om Adzukibönorna, som jag kokade igår, med tärnad morot, en hel vitlöksklyfta och lite grönsaksbuljong.
Sallad med råstekt blomkål och Adzukibönor - ett stort fat:
Blomkål i små, små buketter 5 dl
Citronolja 2 - 3 msk
Äpple, svenskt 1 st
Zucchini ca 1/4
Adzukibönor, kokta 5 dl
Torkad chili efter smak
Lime Skal från en hel, saft från en halv
Honung ca 2 tsk
Salt efter smak
Stek små, små blomkålsbuketter (resten kan du koka soppa på tex) med 1 msk citronolja i en riktigt het panna. Skaka pannan under tiden och stek i ca 3 minuter. Häll upp i en skål eller på ett fat. Tärna äpplet fint, med skalet på. Tärna zucchinin (det går bra med tex paprika istället). Riv skalet från en hel lime och pressa ut saften från ena halvan.Häll på en msk citronolja. Blanda runt alla ingredienser med Adzukibönorna och smaka av med torkade chiliflakes och salt. Låt stå några minuter och servera sen som tillbehör, eller ät som huvudrätt.
Tips: Finns persilja, koriander eller mynta tillgängligt, hacka och blanda i för ytterligare smak!
Blomkålsbuketter |
Adzukibönssallad |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar