fredag 18 maj 2012

Bakvärk

Iaf ont i armen kan man få om man ska skiva bröd till en massa hungriga ungdomar. Köpte in plåtar nyss, för att kunna använda lite andra tekniker.

Här testade jag att bara skära degen i "baguetter", lägga dem på plåten, 3-4 stycken, sen helt enkelt "hugga" dem med degskrapan.

Lätt, snabbt och gästerna, eller för den delen vi i köket, kan enkelt bryta av en bit.

Tips: olja bänken ordentligt mellan varven, lättare än att använda mjöl.

Lena bakade även ett glutenfritt knäckebröd, som är Jättegott!

Seg, kladdig deg, massa olja på bänken. Min upplevelse, är att kladdiga degar inte fungerar  att kalljäsa över natt. Men det går säkert. Nu har vi börjat använda formar och det ger mer styrsel och det fungerar nog bättre....
Lenas knäcke. Recept finns....
Jäs i 40- gradig ugn.
Färdigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar