måndag 7 maj 2012

"This is why we reherse"

Så sa Michael Jackson jämt, när det inte riktigt blev som han hade tänkt sig på repetitionerna.

Det kan vi hålla med om idag, efter OS-repet i Huddinge. Trots spring efter grejer och inte direkt fullt fokus, dels pga att det är mycket som fortfarande testas och diskuteras, dels för att, ja - vi inte var helt fokuserade, helt enkelt - så tyckte jag att vi låg bra till tidsmässigt. Med bättre planering och flödesschema och bättre mice en place - ja, då kan det bli riktigt bra tider! Det behövs, för vi skall in med en del nya moment, samt runt sex sallader vi ännu inte tagit med i träningen.

Efterrätten skall portioneras och dekoreras och laxen skall trancheras - det senare skulle faktiskt  spara en timma på själva upplagningen, men trancheringsmomentet måste ju tränas in såklart. Vi måste jobba på finishen, tex färger och former och en del konsistenser. Lägga till och dra ifrån i recepten görs ju hela tiden, för att få till det perfekta receptet, där allt kan mätas upp i förväg och sen bara blandas ihop vid tävlingstillfället - det är sånt som sparar tid och ger trygghet.

En enkät gav oss bra riktmärken och en del konstruktiv kritik på själva maten och det såg bra ut, lite ojämnt, men bra. Den rätt jag ansvarar för fick bra betyg, men vem tusan gillar inte köttbullar, liksom?
Vi hade bjudit in Fazer Amica och Sabis, som är de andra två lagen från Sverige. Hela Fazerlaget var där och jag pratade en hel del med killen från Kumla som är med. Jag kommer tyvärr inte ihåg vad han heter.

Vi fick också tips om att tyskar inte använder palsternacka i så stor utsträckning och därför inte har någon referens till smaken, vilket sällan är positivt. Vi får dra ned på palsternacksinnehållet i moset mao, eftersom man vill känna igen sig och samtidigt få något nytt. Det senare åtminstone om man är normalintresserad av mat, vilket man måste tro om de som betalar pengar för att först komma in på en mässa och sen dessutom för själva maten.

För vår mat skall ju serveras och säljas till riktiga gäster, live, på plats! Lite annat än det kända kocklandslagets mat som "bara" skall visas upp.

Jag hade som vanligt roligt när vi ses - mycket gliringar och skoj, men samtidigt allvar. Det är duktiga grabbar ska Ni veta!

Imorgon jobb som vanligt och på torsdag bär det av till Stockholm igen över eftermiddagen/kvällen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar