fredag 5 oktober 2012

Fredag i Erfurt

Tidig morgon och snart dags för frukost med grabbarna. Idag skall vi dela upp oss. Varor och utensilier anländer till sjukhusköket och skall tas om hand. Martin, Even och Lyndon blir hämtade för att ta hand om just detta.

Jag och Michael åker till mässan för att registrera oss, hämta biljetter och gå på lagledargenomgång. Då det är mycket information och mycket som går att missförstå (har vi märkt....)så kan det vara bra med två par ögon och öron. Det är även visning av köken och befintliga utensilier.

Efter detta är det dags att dra ut till Erfurts flygplats för att hämta lastbilen/bussen vi hyrt för att kunna transportera alla grejer till mässområdet. På söndag natt ska den vara packad och klar och någon eller några av oss åker och ställer oss i kö utanför mässparkeringen. Det gäller att stå långt fram om man inte vill bli försenad bland alla de 1500 utställare som också vill in så fort som möjligt. Vill man dessutom slippa bära och dra grejer alltför långt är det ju bra om man får en parkeringsplats så nära ingången som möjligt. Det blir en natt i bilen alltså....

Samma bil är den vi kommer transportera oss själva med, då det redan är dyrt nog att hyra EN bil, på så sätt slipper vi betala en massa taxifärder också.

Tror vi är rätt ensamma om att lösa problem på dessa sätt. Det finns de som åker chartrade plan direkt till Erfurts flygplats och som har allt löst på plats, vad gäller bilar och transporter. Så finns det de som gör allt själva med en tiondel av budgeten. Jag ska inte klaga och vara bitter, men det är ett faktum att den ena delen av Matlandet Sverige har fått besök av Eskil Erlandsson, medan den andra inte har fått det.

Man kan ju tycka att de som redan har likvida medel och fullt stöd kanske inte behöver riktigt lika mycket uppmuntran och stöd i form av ord och besök, som de som tvärtom INTE har samma tillgångar.

Rent personligt kan jag tycka att det är en riktigt idiotisk strategi för en politiker. Att besöka (och då få press och uppmärksamhet för detta) det lag som representerar en ganska liten del av väljarna, dvs de som har råd att äta på finkrogar, eller besöka och därmed rikta sig till föräldrar och väljare som betalar för uppemot 460 miljoner måltider i förskola och skola varje år. Gymnasieskolorna är inte medräknade i detta.

En lite större grupp. 16000 anställda i restaurangerna kanske också skulle vara bra att ha i ryggen?

Men vad vet jag?

Jag är bara kock....


Frukooooost!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar