Laxen:
Skinnad lax, 150 g portion
Citronpeppar
Salt
Pesto, 2 tsk/ bit
Olja i formen
Rotsaker och pumpa:
Blandade rotsaker, tex palsternacka och morot. Hittade små fina svenska palsternackor, som bara behövde delas en gång.
Butternutpumpa, skalad och delad i bitar, ca 2x2 cm
Gul lök i klyftor
Olja
Salt
Svartpeppar
Spenatsås:
Lättcrème fraîche, ca 2 dl
1/2 hackad gul lök
Fryst (men tinad) spenat ca 2 dl
Grönsaksbuljong 1 tärning
Salt
Svartpeppar
Lägg laxen i en ugnsform. Salta, peppra och klicka på peston.
Sätt ugnen på 200 grader. Skala rotsakerna (om du vill) och skär i någorlunda lika stora bitar. Blanda runt på en plåt med lök, olja, salt och peppar. Ställ in i ugnen ca 10 minuter. Börja med såsen, koka upp crème fraîche, lök och buljong, låt puttra en stund. Blanda i spenat och koka upp, strax innan servering - blir den för tjock, späd med lite mjölk. Smaka av.
In med laxen i ugnen, efter 10 minuter kollar du om laxen (50 grader, eller rosa) och rotsakerna klara.
Varsågod!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar